2011. július 19., kedd

Teszteltem...


gemstones
What's yours?


Az ametiszt egy barátságkő, szerelmi szerencsét, hatalmat, befolyást, tisztaságot, Isten iránti bizalmat, bölcsességet, szelídséget kölcsönöz és támogatja a tanulmányokat.
Erősíti a hitet és viselőjét hagyja igazságosabban ítélkezni és cselekedni. Színe olyan különleges mint ellenállhatatlan, éppen ezért ez a drágakő óv meg bennünket a csábítás ellen. Az ametiszt segít elűzni a félelmet, haragot, szorongást és a mérget, enyhíti a vágyódást és a gyászt
.
A régiek is nagy becsben tartották, amulettnek hordták, mert azt hitték róla, hogy hordozóját megvédi a részegségtől (az amethüsztosz görög szó, jelentése: nem részegítő). A józanság, értelem, tiszta gondolatok köve, amely megvéd a mérgektől is.
Az ametiszt kristály erősíti a koncentrációt és kiválóan alkalmas a meditációhoz. Erősíti az akaratot, erőt hoz, örömöt és vigaszt adományoz. Támogatja az intuíciót. Ha két barát egymás közt ametisztet cserél, amíg az ametiszt a birtokukban van, jóindulatúak maradnak egymáshoz. Nyugalmat hoz és gondoskodik a pihentető alvásról.
Segít a pszichiátriai betegségben szenvedők állapotának stabilizálásában. Használata skizofrénia esetén nem ajánlott.
(http://www.atlantiszkapui.hu/kristalymutato_ametiszt.html)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése