2012. november 19., hétfő

Sárkányos mobildísz

Kb fél éve vettem pár darab sárkányos fityegőt, de eddig semmit nem készítettem ezek felhasználásával. Amikor megláttam ezt a piros mintás kerámia gyöngyöt rögtön a kis sárkány ugrott be és fejben már össze is raktam ezt a kis mobildíszt. Mindenképp valamilyen gyönggyel akartam kombinálni, mert a kínai sárkányok ereje a gyöngyükben rejlik :-)

A keleti sárkányokat, nyugati rokonaikkal ellentétben a jóság, bölcsesség megtestesítőjének tartják, ők a természet, a vallás és a világegyetem erőinek elsődleges megnyilvánulásai, akik emellett megtestesítik a bölcsességet és a hosszú életet. Képesek varázslatokat megidézni, és más természetfeletti hatalommal is rendelkeznek. 
Általában egy gyöngy van a szájukban, az álluk alatt vagy a karmaikban. Valószínűleg ez adja a sárkányok erejét, és ennek segítségével tudnak repülni, mivel ezeknek a csodás lényeknek, a nyugati sárkányokkal ellentétben, nincsen szárnyuk.
A kínai és Japán sárkányok - a mi sárkányainkkal szemben - kimondottan jóságos lények, segítik az embereket, biztosítják a termést azzal, hogy esőt hoznak, megóvják az embereket az árvizektől azzal, hogy lyukakat fúrnak a folyók medrébe.
Forrás:http://terebess.hu/szorolapok/sarkany.html
           http://www.mommo.hu/media/Keleti_Sarkany
           http://ezolemi.qwqw.hu/?modul=oldal&tartalom=1153225

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése