2013. február 5., kedd

Kísérletezgetés

Be kell vallanom, nem nagyon megy nekem ez a rendszeres blog írás :)
Megint ömlesztve mutatok pár apróságot, amik az utóbbi hetekben készültek. Még függőben van egy "nagyobb" projekt, ami nem kimondottan bonyolult csak időigényes, de remélem a végeredmény kárpótol majd a beleölt időért :)

Addig is mutatom miken ügyködtem az utóbbi időben:
Elsőnek a kedvencemet mutatom kupacból. Ez pedig nem más mint a "ketrecbe zárt" gyöngyökből fűzött karkötőm. Már jó ideje szemezgetek ezzel a díszítési technikával és ennek a tutorialnak a segítségével tegnap este pikk-pakk el tudtam végre készíteni pár gyöngyöt. Először csak a technikát akartam próbálgatni, de úgy megtetszett, hogy gyorsan túrtam az egyik dobozból egy karkötőre való gyöngyöt, amit kedvemre bedrótozhattam :)


Szintén drótos próbálkozgatás eredményei a képen látható virágok. A kékek közül a bal oldali már egész rózsaszerű lett szerintem. Gyakorló darabok voltak ezek is, de megnéztem hogyan mutatnának fülbevalóvá függesztve. Ha sikerül két hasonlót és rózsaszerűt csinálnom bármelyik színből, akkor véglegesítem őket és lesz egy pár szép rózsás fülbevalóm :) Ez a terv... meglátjuk mi lesz belőle. 
Itt találjátok a képes útmutatót, ami alapján készítettem őket.
Ezt a fülbevalót pedig csak a leeső drótdarabokból csináltam. Szeretem ezt a keltás motívumot, korábban készítettem pár karkötőt a felhasználásával.

Végül mutatok pár karkötőt, amik drót nélkül készültek:
 Makramézva sötét lila fa gyöngyök felhasználásával:
 Simán csomózva sárga fa gyöngyökkel:
Fűzve:
Ez utóbbit újra fogom fűzni, mert utólag észre vettem jópár hibát rajta :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése