2012. november 26., hétfő

First twin :)

Lassan egy éve kaptam egy kis csomag twin gyöngy termékmintát, de valahova elkevertem és így eddig ki sem bontottam. Múlt héten kicsit rendet raktam a gyöngy tárolóimban és ezek a gyöngyök is a kezembe akadtak ezért hétvégén fűztem is belőle gyorsan egy szimpla medált. 
Határozottan jó volt velük dolgozni :)

Pink-fekete szett 2.0

A korábbi pink-fekete szettem mintájára készítettem egy majdnem ugyanolyat.

2012. november 21., szerda

Csakazértis NYÁR :)

Az úúúgy kezdődött, hogy egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam egy halálra ítélt nyakláncot és egyéb gyöngyök mellett ezeket a nagy fehér kagylókorongokat is sikerült kimentenem és újrahasznosítanom belőle.
 
Tudom, hogy ősz van és barna-sárga-narancs-piros színeket illene most használnom, de valamiért sem a szemem sem a kezem nem akar ráállni az őszi hangulatra.

Napfényre, kék égre és fehér homokos strandra vágyok... Valószínűleg ezért készítettem ezt a kis szettet az Évitől kapott nagy fehér, és a nyár óta ide-oda pakolgatott kék kagylókorongok felhasználásával. Nem csicsáztam túl, csak egy kis hajókormány alakú fityegőt kapott a kapocs mellé, de szép napbarnított bőrön
szerintem nagyon jól fog mutatni... kb 7 hónap és kiderül, igazam van-e :D

2012. november 20., kedd

2012. november 19., hétfő

Sárkányos mobildísz

Kb fél éve vettem pár darab sárkányos fityegőt, de eddig semmit nem készítettem ezek felhasználásával. Amikor megláttam ezt a piros mintás kerámia gyöngyöt rögtön a kis sárkány ugrott be és fejben már össze is raktam ezt a kis mobildíszt. Mindenképp valamilyen gyönggyel akartam kombinálni, mert a kínai sárkányok ereje a gyöngyükben rejlik :-)

A keleti sárkányokat, nyugati rokonaikkal ellentétben a jóság, bölcsesség megtestesítőjének tartják, ők a természet, a vallás és a világegyetem erőinek elsődleges megnyilvánulásai, akik emellett megtestesítik a bölcsességet és a hosszú életet. Képesek varázslatokat megidézni, és más természetfeletti hatalommal is rendelkeznek. 
Általában egy gyöngy van a szájukban, az álluk alatt vagy a karmaikban. Valószínűleg ez adja a sárkányok erejét, és ennek segítségével tudnak repülni, mivel ezeknek a csodás lényeknek, a nyugati sárkányokkal ellentétben, nincsen szárnyuk.
A kínai és Japán sárkányok - a mi sárkányainkkal szemben - kimondottan jóságos lények, segítik az embereket, biztosítják a termést azzal, hogy esőt hoznak, megóvják az embereket az árvizektől azzal, hogy lyukakat fúrnak a folyók medrébe.
Forrás:http://terebess.hu/szorolapok/sarkany.html
           http://www.mommo.hu/media/Keleti_Sarkany
           http://ezolemi.qwqw.hu/?modul=oldal&tartalom=1153225

Fülbevalók

Karácsonyra készülődve rendeltem pár gyöngyöt és ez a két fakarika is bemászott a kosaramba. Fülbevalók akartak lenni... én pedig nem ellenkeztem. 
Nagyon könnyűek ezeket a korongok, egyáltalán nem húzza a fület :)


Lent pedig a már korábban említett nehezen fotózható fülbevalóról mutatok pár képet... Valamiért nem sikerült az igazi színeit elkapni :(

2012. november 18., vasárnap

Egyszerűen...fekete

Ezeket a fém elemeket egy ideje csak ide-oda pakolgattam, de nem tudtam mit kezdeni velük, egészen csütörtök estig, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve összedobtam belőlük ezt az egyszerű fekete nyakláncot :)

2012. november 14., szerda

Elvarratlan szálak...


Hétvégén pakolgattam a gyöngyös dobozkáimban és a kezembe akadt egy kb fél éve elkezdett medál, amit valamiért félbehagytam. Tegnap befejeztem a medált + kapott egy szalagos nyakláncot is, így rögtön hordható is lett :) Fejből fűztem, így neve sincs a mintának.
Sajnos mire hazaérek a munkahelyemről már sötét van, ezért nem tudtam igazán jó képeket csinálni róla. Talán ezek adják vissza legjobban az eredeti színeket, ami halványzöld és lila, pár szem kékkel.

Ilyen színösszeállítást még nem fűztem korábban, de ez most nagyon tetszik. Teljesen véletlenül csináltam egy fülbevalót hasonló színvilággal, de két napja képtelen vagyok használható képet csinálni róla... hétvégén remélem sütni fog a napocska és napfénynél le tudom rendesen fotózni :)

2012. november 13., kedd

Októberi vegyes

 Az utóbbi időben jól eltűntem, de készítettem azért néhány dolgot. Most ömlesztve mutatok pár képet... hamarosan folyt. köv...