2012. április 13., péntek

Luis

Elkészült végre az én Luisom is. Igaz jól lemaradtam a többi bloggertől. Igazából nem a készítése tartott ilyen sokáig - az megvolt kb 3 óra alatt - hanem meggyőzni magamat arról, hogy én is meg tudom csinálni ezt a "kis" csikóhalat és érdemes nekiállnom.
A test és a díszítés könnyen ment, a raw alapot még szerettem is csinálni. Amitől féltem az a fején a kis izébizé, meg a hátuszonya(?). Na ez a két pont nem is lett a legszebb, de a következőnél szebb lesz - ha lesz olyan. Már sokan leírták, hogy medálnak túl nagy lett, amit fűztek... nos az enyémmel sincs ez másképp, így még nincs eldőlve a sorsa. Tervezem, hogy megfűzöm kisebb gyöngyökből is, de ez megint egy olyan projekt lesz, amihez sokáig kell győzködni magamat, hogy neki merjek állni :)

Egyszerű raw karkötő

A napokban készítettem egy bonyolultabb medált, ami már egy jó ideje szerepelt a listámon... de erről majd a következő bejegyzésemben írok bővebben. A medál után levezetésképp fűztem a képen látható kis karkötőt. Kapcsot még nem kapott. De addig is megmutatom. Nem kell mindig túlbonyolítani a dolgokat :)
 Fényképeztem más háttér előtt is, itt talán jobban látszik a gyöngyök eredeti színe, amilyennek a zacskóban láttam őket:

Tegnap kolléganőmmel kaptunk pár szál tulipánt az egyik kedvenc ételkiszállítós helyünk futárától. Erről jutott eszembe, hogy még nem is mutattam irodánk eddigi egyetlen dekorációját, ami ugyan nem gyöngy, de én csináltam :D
Tegnap óta igazi tulipánok is színesebbé teszik a helyet. Biztos vagyok benne, hogy az úr nem olvassa ezt a blogbejegyzést, de azért köszönöm neki ezúton is a csodaszép virágokat :)

2012. április 9., hétfő

Pink-fekete szett

Egy gyors sikerélménnyel pihentem ki a húsvét fáradalmait :)

Fülbevalók

Ez a fülbevaló lehetne egy inka lány kedvenc ékszere, de a kő formája miatt akár húsvéti hímes tojást is formázhat... attól függ ki-mit lát bele :)
Régi tervem volt valami Harry Potteres ékszer készítése. A cikesszel kezdtem a sort, hamarosan jön még több ékszer is kedvenc könyveim/filmjein/játékaim témakörben :)

Húsvéti nyaklánc

Nincs rajta se nyuszi, se tojás.. de az egyik eleme egy kölni kupakja, így passzol a mai naphoz :)

2012. április 3., kedd

2012. április 2., hétfő

Noname

Az úgy volt, hogy fűzni akartam.. mindegy mit, de mégsem volt mindegy. Nézegettem a mintáimat, de valahogy egyikre sem mondtam azt magamban, hogy na ezt akarom. Így hát elkezdtem turkálni a gyöngyeim között és valahogy ezek keveredtek a kezem ügyébe. Utána már csak fűztem, fűztem és ez lett belőle. Még nem tudom milyen láncot csináljak hozzá, azt sem tudom miért olyan színekből fűztem már megint, amit semmihez nem tudok majd felvenni :D

Csíkos peyote háromszög

Anyukámnak készítettem ezt a medált az egyik felsőjéhez, így a színek adottak voltak. A nyakkivágás alakja miatt pedig a forma is.

1 csomag és 2 apróság

Múlt héten csomagom jött innen:
Amin a gyöngyöket fényképeztem, az az ajándékba kapott gyöngyfűző alátétem, pont jókor adtam le a rendelésemet. Nagyon szépen köszönöm! Csak pár apróságot vettem, de kivételesen a rendelt dolgok legalább 60%-áról már tudom, hogy mi lesz a sorsuk és nem csak megvettem őket mert olyan széééép és kell-kell-kell :D

Még múlt héten készült ez a két "szuperbonyolult" nyaklánc. Sajnos csak ilyesmikre volt időm a munka mellett. És egy picit rendet raktam a gyöngyeim között... persze a külső szemlélőnek még mindig kaotikusnak tűnik, de én látom benne a rendszert :D